HU/EN
2018. február 15.

Közeleg a tél vége, a vérfagyasztó hangulat mégis fokozódik az RTL Spike-on! Ezúttal a horror-, a thriller-, és a kalandműfaj kedvelői örülhetnek, hiszen február közepétől három, az említett kategóriákban sikert sikerre halmozó sorozat debütál a csatornán. Először láthatjuk a csatornán az Ash vs. Evil Dead, a Vikingek, valamint a Fargo izgalmas epizódjait. Utóbbit ráadásul egy éjszakai mozimaraton keretein belül, hiszen a teljes első évad összes részét egymásután láthatjuk!

Elsőként, február 15-én az Ash vs. Evil Dead debütál az RTL Spike-on. A széria Sam Raimi méltán híres horrorklasszikusa, az Evil Dead (Gonosz Halott) tévés folytatása. A széria főhőse az eredeti kultfilmből és folytatásaiból megismert Ashley Ash J. Williams (Bruce Campbell), aki véletlenül a világra szabadít egy zombihordát. A félkarú szörnyvadász láncfűrészével igyekszik helyrehozni ballépését, és megtisztítani a világot a gonosz erőktől. Bár a sorozatot a műfaját tekintve a horror kategóriába sorolják, ám sok-sok feketehumorral és rendkívül vicces elemekkel, vígjátéki vonásokkal is operál.

A Fargo című sorozatot a Coen-testvérek 1996-os, azonos című sikerfilmje inspirálta. A sorozat alapszituációja egy balul elsült kisvárosi gyilkosság, főszereplői pedig Martin Freeman és, az alakításáért Golden Globe-díjjal jutalmazott, Billy Bob Thornton. Freeman karaktere, Lester, egy igazi balek. Egy napon összehozza a sors a Thornton által megformált alvilági figurával, Lorne Malvóval, aki azonnal manipulálja az ügyefogyott biztosítási ügynököt. A két fickónak köszönhetően a békésnek tűnő kisvárosban, Fargóban hamar elszabadul a pokol, persze a színen feltűnő többi abszurd alak is csak összevissza kuszálja a szálakat.


A kanadai-ír produkció, a Vikingek egy fiktív történetet mesél el Ragnar Lothbrok vezérről és népéről, illetve kitartó, bármire képes hadseregéről. A népszerű sorozatban végigkövethetjük a viking uralkodó hódításait, többek között azt is, hogyan veti meg a lábát a brit-szigeteknél és fedezi fel Ős-Angliát. A sorozat sava-borsát a rendkívül látványos csatajelenetek adják. Az autentikus hangulatra a remek színészi gárda – köztük Travis Fimmel, Kathery Winnick és Gustav Skarsgard – valamint a csodás tájak, korhű jelmezek is ráerősítenek.

Ash vs Evil Dead február 15-től minden hétköznap 22.00-tól dupla részekkel. Fargo-maraton február 24-én 22.00-tól, másnap 03.20-ig. Vikingek március 2-től minden hétköznap 22.00-tól.