HU/EN
2016. október 25.
RTL

Az RTL Klub sikereit már az elsöprő fölénnyel megnyert hétköznap esték megalapozták, majd hétvégén az X-Faktor 2016-os évadának Táborban forgatott dupla adása a heti nézettségi toplista első két helyére ugrott. A vasárnap este tartogatott izgalmakat, ugyanis ekkor az X-Faktor a korábban sikert sikerre halmozó Sztárban sztárral szemben futott, végül jelentős különbséggel előzte meg a konkurencia zászlóshajó műsorát: az RTL Klub tehetségkutatója 26,3%-os, míg a Sztárban sztár 19,2%-os eredményt könyvelhetett el. Így ezúttal a vasárnap este is az RTL Klub diadalát hozta.

A főműsoridőket megelőző hírsávban hétből hétszer az RTL Híradó nyerte a nézettségi versenyt a TV2 Tényekkel szemben, ráadásul a szombati egyetlen nagyon szoros eredményt leszámítva egyértelmű különbségekkel. A főműsoridők első háromnegyedében továbbra is szenzációs eredményekkel száguldott A konyhafőnök, majd az Éjjel-nappal Budapest és a Barátok közt is megállíthatatlan maradt: a három műsor összesen 15 héten műsorra tűzött adásának mindegyike felkerült a heti Top 20-as listára. A főműsoridőket lezáró sorozatok közül a Szulejmán lett a hét legnézettebb heti sorozata, de a hétfői Dr. Csont, a keddi Castle, a csütörtöki CSI és a pénteki Csúcsformában is megnyerte idősávját.

Szombaton a Fókusz plusz sikeresen vezette fel az X-Faktort. A tehetségkutató szombati adása lett a hét legnézettebb műsora, 32.4%-os közönségarányával a kiemelt kereskedelmi célcsoporton és 1 millió 175 ezernél is több nézőjével a teljes lakosság körében is. A főműsoridő végét az Éhezők viadala című film befejező része nyerte meg az RTL Klub számára.

Vasárnap az X-Faktor sikere után a Last Vegas című film a hét legnézettebb filmje lett, így ezt az estét is besöpörte az RTL.

Mindez pedig azt jelenti, hogy az újabb hét megnyert estével az RTL Klub immáron 239 megnyert esténél tart 2016-ban, miközben a TV2 30, a közszolgálati M4 Sportcsatorna pedig 28 megnyert estének örvendhetett.

 

 

Forrás: Nielsen Közönségmérés. A nézettségi adatokat – ahol nem jelezzük külön – az RTL Klub kereskedelmileg legfontosabb, fiatal felnőtteket magába foglaló célcsoportjára (18-49 évesek), főműsoridőre vonatkozóan közöljük. Este és főműsoridő alatt a 19:00-22:59 közötti idősávot értjük. A műsorok nézettségénél az adott műsorszám napi nézettségét vesszük alapul, amely tartalmazza az élő, valamint a napon belül történő visszanézés nézettségi adatait is.