HU/EN
2016. október 19.
RTL

A 41. héten is folytatódott az RTL Klub diadalmenete a kiemelt kereskedelmi célcsoport nézőiért vívott versenyben, hétfőtől szombatig elsöprő fölényben volt a csatorna a legnagyobb konkurens TV2-vel szemben. A hét legnézettebb műsora a kiemelt célcsoporton ezúttal is a szombati X-Faktor adás lett.  

A főműsoridőket megelőző hírsávban saját, rövidebb idősávjában tarolt az RTL Híradó, ugyanis hétből hétszer megelőzte a TV2 Tényeket. A főműsoridők kezdetén továbbra is szenzációs eredményeket ért el a Konyhafőnök, míg az Éjjel-nappal Budapestet és a Barátok köztöt is csupán hétfőn tudta megelőzni a közszolgálati sportcsatorna a Lettország –Magyarország VB selejtező közvetítésével, a hét további napjain megállíthatatlanok maradtak az RTL Klub saját gyártású sorozatai. A főműsoridőket lezáró sorozatok idősávjaiban is sikert sikerre halmozott a csatorna, ezúttal is a szerda esti Szulejmán lett a hét legnézettebb heti sorozata.

Szombaton este a Fókusz plusz sikeresen vezette fel a főműsoridőt, elsöprő fölényben volt a Star Academy-vel szemben, a sikert folytatta az X-Faktor, mint a hét legnézettebb programja, majd Az éhezők viadala: A kiválasztott című film 1. része is megnyerte idősávját, így téve teljessé az RTL győzelmét. Vasárnap este a TV2 Sztárban sztárja felülmúlta a Kicsi óriások fináléját, ezzel megnyerte ezt az estét. Ennek ellenére a főműsoridő végén a Barátság extrákkal című film a hét legnézettebb filmje lett az RTL-en.

A 42. héten szombaton és vasárnap a táborban készített dupla X-Faktor adással jelentkezik majd az RTL Klub.

 

 

Forrás: Nielsen Közönségmérés. A nézettségi adatokat – ahol nem jelezzük külön – az RTL Klub kereskedelmileg legfontosabb, fiatal felnőtteket magába foglaló célcsoportjára (18-49 évesek), főműsoridőre vonatkozóan közöljük. Este és főműsoridő alatt a 19:00-22:59 közötti idősávot értjük. A műsorok nézettségénél az adott műsorszám napi nézettségét vesszük alapul, amely tartalmazza az élő, valamint a napon belül történő visszanézés nézettségi adatait is.