HU/EN
2016. január 11.
RTL

Még ehhez a számhoz is kellettek a TV2 sikeresebb hétvégi filmválasztásai. Az RTL végül hétfőtől péntekig valamennyi estét nagy különbséggel nyerte meg, a szombat estén döntetlen eredmény született, míg a vasárnapot ezúttal a TV2 vitte el.

A hét legnézettebb programjai a Barátok közt adások voltak. Az RTL Klub saját gyártású napi szappanoperája a heti toplista első négy helyét foglalja el. A Top 20-as lista egyetlen TV2-őn vetített műsora, a Harmadik Shrek szerezte meg az ötödik helyet, majd a további előkelő helyeken már kizárólag RTL Klubos műsorok találhatóak: az Éjjel-nappal Budapest adásai, a vasárnap este vetített Taxi 3. című film, a hét legnézettebb heti sorozata, a csütörtök esti Válótársak, a legnézettebb Fókusz adások, valamint a keddi Mentalista és a szerdai Szulejmán.

A főműsoridőket megelőző hírsávot magabiztosan nyerte meg az RTL Híradó a TV2 Tényekkel szemben a vasárnap kivételével. A főműsoridők kezdetén, hétköznapokon valamennyi alkalommal a Fókusz, szombaton pedig a Fókusz plusz is megnyerte idősávját.

Az Éjjel-nappal Budapest és a Barátok közt sávjában hatalmas fölényben volt az RTL Klub, majd a főműsoridők második felében a filmek (hétfőn a Háborgó mélység, pénteken pedig az Apám hat neje), és a sorozatok (kedden a Mentalista, szerdán a Szulejmán, csütörtökön pedig a Válótársak) is a csatorna sikereit gyarapították.

Szombaton este A gyűrűk ura – A két torony című film a TV2 Pogány madonnájától elmaradt, de a későbbi sávban A szövetség című filmet már megelőzte, így ezen az estén az RTL Klub és a TV2 azonos közönségarány eredményeket ért el főműsoridőben. Vasárnap este a Szállító című sorozat és a Taxi 3. című film első fele elmaradt a konkurencia Harmadik Shrek-je mögött, így a későbbi sávban már hiába vette vissza a vezetést az RTL, ezt az egyetlen estét a TV2 nyerte meg.

 

Forrás: Nielsen Közönségmérés. A nézettségi adatokat – ahol nem jelezzük külön – az RTL Klub kereskedelmileg legfontosabb, fiatal felnőtteket magába foglaló célcsoportjára (18-49 évesek), főműsoridőre vonatkozóan közöljük. Este és főműsoridő alatt a 19:00-22:59 közötti idősávot értjük. A műsorok nézettségénél az adott műsorszám napi nézettségét vesszük alapul, amely tartalmazza az élő, valamint a napon belül történő visszanézés nézettségi adatait is.